JOHAN KAART PRIJS 2018 UITGEREIKT AAN DE WËRELDBÄND

Wëreldbänd met prijs

In de sfeervolle Rode Foyer van het DeLaMar Theater werd op maandag 28 mei de Johan Kaart Prijs uitgereikt aan de muzikale mannen van Wëreldbänd. Brigitte Kaandorp praatte de uitreiking op hilarische wijze aan elkaar haalde herinneringen op aan hun eerdere gezamenlijke optredens. Aan de hand van gastoptredens van Ellen ten Damme en fingerstyle-gitarist Mart Hillen werd Wëreldbänd verder in het zonnetje gezet.

Natuurlijk werden er ook videoboodschappen getoond van de eerdere Johan Kaart Prijs-winnaars the Ashton Brothers en Plien & Bianca en vertelde jurylid André van Duin waarom Wëreldbänd deze bijzondere prijs zo ontzettend verdient. Uiteindelijk was het aan kleinkunstenaar en ‘mentor van Wëreldbänd’ Karel de Rooij (Mini & Maxi) om de Johan Kaart Prijs daadwerkelijk uit te reiken. Bandlid Rogier vertelde ontzettend blij te zijn en bedankte onder andere het productiebureau van de band, want zonder hen “zijn wij maar een karnemelkdrinkend zootje ongeregeld in een loods”.

De feestelijke uitreiking werd afgesloten met een spontaan duet van Wëreldbänd met Brigitte Kaandorp, waarbij de mannen hun muzikale talent nogmaals bewezen!

Foto: Daniël Kroll Fotografie