Nieuws

Large a17d1388

Op maandag 1 juli werd in de Rode Foyer van DeLaMar Theater de Johan Kaart Prijs 2019 uitgereikt aan Pierre Bokma. De acteur werd in het zonnetje gezet door mede-Verleiders Tom de Ket, George van Houts en Victor Löw en er waren optredens en video-boodschappen van verschillende bekenden; waaronder Annick Boer en Gijs Scholten van Asschat.

Foto: Anneke Janssen

Large 046b5fc1

Pierre Bokma ontvangt de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2018/2019. Dat heeft de jury vandaag bekendgemaakt. Hij krijgt de prijs voor zijn rollen in de voorstellingen Een man een man en #niksteverbergen van De verleiders. De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 1 juli a.s. om 16.00 uur in DeLaMar Theater in Amsterdam.

Large 74723116

In de sfeervolle Rode Foyer van het DeLaMar Theater werd op maandag 28 mei de Johan Kaart Prijs uitgereikt aan de muzikale mannen van Wëreldbänd. Brigitte Kaandorp praatte de uitreiking op hilarische wijze aan elkaar haalde herinneringen op aan hun eerdere gezamenlijke optredens. Aan de hand van gastoptredens van Ellen ten Damme en fingerstyle-gitarist Mart Hillen werd Wëreldbänd verder in het zonnetje gezet.

Foto: Daniël Kroll Fotografie

Large e70e7eb5

De Johan Kaart Prijs 2018 is toegekend aan Wëreldbänd. Op maandag 28 mei 2018 zullen zij de prijs uitgereikt krijgen tijdens een feestelijke bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Large 25ba35b8

Op 10 juli 2017 is in het DeLaMar Theater in Amsterdam de Johan Kaart Prijs 2017 uitgereikt aan Plien & Bianca. Zij ontvingen de prijs uit handen van Marc-Marie Huijbregts, die de middag tevens aan elkaar praatte.

Jenny Arean, Cor Bakker, het Koefnoen-duo Paul Groot en Owen Schumacher en Joep Onderdelinden in zijn rol van postbode Siemen, spraken en zongen Plien & Bianca toe. Ook trad het aanstormend theaterduo Matroesjka op en was er een videoboodschap van de winnaar van vorig jaar: Alex Klaasen. Het was een buitengewoon geslaagde middag.

 

Foto: Patrick van Ernst

Bianca Krijgsman en Plien van Bennekom ontvangen de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2016/2017. Dat heeft de jury op 23 mei 2017 bekendgemaakt. Ze krijgen de prijs voor hun rollen in 'In de ban van Broadway' (Krijgsman) en 'Slippers' (Van Bennekom en Krijgsman). De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 10 juli in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto © Brenda van Leeuwen

Large delamar alex klaasen lr   madeleine bolle photography 4

Op 20 juni 2016 is in het DeLaMar Theater in Amsterdam de Johan Kaart Prijs uitgereikt aan Alex Klaasen. Hij mocht de prijs ontvangen uit handen van André van Duin. Brigitte Kaandorp, Rop Verheijen, Tina de Bruin en de theaterformatie Zazi traden voor Alex op. Simone Kleinsma, de winnares van vorig jaar, sprak Alex toe middels een videoboodschap.

Large alexklaasen fotojacquelinedehaas 1

Alex Klaasen ontvangt de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2015/2016. De uitreiking van de prijs vindt plaats op maandagmiddag 20 juni 2016 tussen 16.00 en 17.00 uur in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Alex Klaasen ontvangt de prijs tijdens een feestelijke bijeenkomst met verrassende optredens.

Uit het juryrapport: 
De Jury vindt Alex het grootste multi-talent dat we op dit moment hebben. Altijd glashelder, technisch knap, oergeestig, dan weer met fijn vileine trekken en even zo snel weer ontroerend. Zijn prachtige zangstem zet hij ongekend veelzijdig in. Alex woekert intelligent met zijn talent. Trekt voor al zijn rollen, klein of groot, het onderste uit de kast. Na het zien van zijn meerdere rollen in De Gelaarsde Poes vond de jury het de hoogste tijd om Alex Klaasen te eren met de Johan Kaart Prijs 2016.

Foto © Jacqueline de Haas

In het najaar van 2015 zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in de manier waarop de Johan Kaart Prijs is georganiseerd.

Niet alleen heeft Charles Droste (directeur van Theater Amphion in Doetinchem) het juryvoorzitterschap overgenomen van Jan Gras, ook staat de prijs nu onder leiding van een bestuur, bestaande uit Edwin van Balken (directeur van het DeLaMar Theater in Amsterdam), Matthijs Bongertman (directeur van Senf Theaterpartners) en Lex Passchier (scenarioschrijver en theatermaker).