Sven Ratzke wint Johan Kaart Prijs

Johan Kaart Prijs Sven RatzkeOp maandag 1 juli heeft Sven Ratzke de Johan Kaart Prijs 2024 mogen ontvangen uit handen van vorige winnaar Steef de Jong. Sven won de prijs omdat hij volgens de jury een ongeëvenaarde theaterpersoonlijkheid is, die een unieke plek vervult in het theaterlandschap. “Een vakman in alle aspecten: spel, zang en performance”, zo luidt het juryrapport.

Lees verder

Sven Ratzke wint Johan Kaart Prijs

Sven Ratzke Zanger, entertainer en acteur Sven Ratzke heeft dit jaar de Johan Kaart Prijs gewonnen. Ratzke, die naast Nederland ook in het buitenland veel lof oogst, krijgt deze prestigieuze theaterprijs dankzij zijn vakmanschap op het gebied van spel, zang en performance.

De uitreiking van de Johan Kaart Prijs is op maandag 1 juli in het Amsterdamse theater DeLaMar en zal worden omlijst door optredens van artiesten die een belangrijke rol in het leven van Sven Ratzke hebben gespeeld. 

Foto: Dennis Veldman

Lees verder

Johan Kaart Prijs 2023 uitgereikt aan Steef de Jong

Steef de JongTijdens een feestelijke middag in DeLaMar heeft Steef de Jong de Johan Kaart Prijs in ontvangst mogen nemen. De Jong werd de prijs toegekend omdat hij volgens de jury “de afgelopen jaren met een enorme gedrevenheid, muzikaliteit en een ongeëvenaarde creativiteit een volstrekt eigen theatervorm heeft ontwikkeld en op originele wijze de operette weer aantrekkelijk en voor een breed publiek toegankelijk heeft gemaakt.”

Foto: DeLaMar

Lees verder

Steef de Jong wint de Johan Kaart Prijs

De Johan Kaart Prijs gaat dit jaar naar theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar Steef de Jong. De Jong, die bekendstaat om zijn grote liefde voor operette, krijgt deze prestigieuze theaterprijs mede dankzij zijn veelgeprezen voorstellingen De Dappere Soldaat, Operetta Land en Steefs O. Show.

De Johan Kaart Prijs wordt op maandag 10 juli uitgereikt in het Amsterdamse theater DeLaMar en zal worden omlijst door optredens van artiesten die een belangrijke rol in het leven van De Jong hebben gespeeld.

Foto: Tim Stet

 

Lees verder

JOHAN KAART PRIJS 2022 UITGEREIKT AAN BRIGITTE KAANDORP

Op maandag 4 juli is in de Rode Foyer van DeLaMar de Johan Kaart Prijs uitgereikt aan Brigitte Kaandorp. De cabaretière kreeg de prijs toegekend dankzij haar eigen, toegankelijke stijl en haar onberispelijke gevoel voor timing. Zo luidde het juryrapport: “Ze is scherp en er zijn maar weinig artiesten die je zo hard, vanuit je tenen, aan het lachen kunnen maken. Wat Brigitte Kaandorp doet, lijkt zo op het eerste gezicht misschien eenvoudig, maar er gaat een gigantisch vakmanschap achter schuil.” 

Foto: DeLaMar

Lees verder

JOHAN KAART PRIJS VOOR BRIGITTE KAANDORP

Brigitte KaandorpBrigitte Kaandorp heeft dit jaar de Johan Kaart Prijs gewonnen. De cabaretière, die ook wel 'de koningin van het cabaret’ wordt genoemd, krijgt deze prestigieuze theaterprijs mede dankzij haar huidige liedjesprogramma Gedeelte smart met Jenny Arean.

Brigitte Kaandorp ontvangt de prijs op maandag 4 juli in DeLaMar in Amsterdam tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Foto: Patricia Steur

Lees verder

JOHAN KAART PRIJS UITGEREIKT AAN PIERRE BOKMA

Pierre Bokma

Op maandag 1 juli werd in de Rode Foyer van DeLaMar Theater de Johan Kaart Prijs 2019 uitgereikt aan Pierre Bokma. De acteur werd in het zonnetje gezet door mede-Verleiders Tom de Ket, George van Houts en Victor Löw en er waren optredens en video-boodschappen van verschillende bekenden; waaronder Annick Boer en Gijs Scholten van Asschat.

Foto: Anneke Janssen

Lees verder

JOHAN KAART PRIJS VOOR PIERRE BOKMA

Pierre Bokma

Pierre Bokma ontvangt de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2018/2019. Dat heeft de jury vandaag bekendgemaakt. Hij krijgt de prijs voor zijn rollen in de voorstellingen Een man een man en #niksteverbergen van De verleiders. De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 1 juli a.s. om 16.00 uur in DeLaMar Theater in Amsterdam.

Lees verder

JOHAN KAART PRIJS 2018 UITGEREIKT AAN DE WËRELDBÄND

In de sfeervolle Rode Foyer van het DeLaMar Theater werd op maandag 28 mei de Johan Kaart Prijs uitgereikt aan de muzikale mannen van Wëreldbänd. Brigitte Kaandorp praatte de uitreiking op hilarische wijze aan elkaar haalde herinneringen op aan hun eerdere gezamenlijke optredens. Aan de hand van gastoptredens van Ellen ten Damme en fingerstyle-gitarist Mart Hillen werd Wëreldbänd verder in het zonnetje gezet.

Foto: Daniël Kroll Fotografie

Lees verder

JOHAN KAART PRIJS VOOR WËRELDBÄND


4 mei 2018

De Johan Kaart Prijs 2018 is toegekend aan Wëreldbänd. Op maandag 28 mei 2018 zullen zij de prijs uitgereikt krijgen tijdens een feestelijke bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

JOHAN KAART PRIJS 2017 UITGEREIKT AAN PLIEN & BIANCA

Plien & Bianca

11 juli 2017

Op 10 juli 2017 is in het DeLaMar Theater in Amsterdam de Johan Kaart Prijs 2017 uitgereikt aan Plien & Bianca. Zij ontvingen de prijs uit handen van Marc-Marie Huijbregts, die de middag tevens aan elkaar praatte.

Foto: Patrick van Ernst

Lees verder

JOHAN KAART PRIJS VOOR PLIEN & BIANCA

Bianca Krijgsman en Plien van Bennekom

23 mei 2017

Bianca Krijgsman en Plien van Bennekom ontvangen de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2016/2017. Dat heeft de jury op 23 mei 2017 bekendgemaakt. Ze krijgen de prijs voor hun rollen in 'In de ban van Broadway' (Krijgsman) en 'Slippers' (Van Bennekom en Krijgsman). De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 10 juli in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Foto © Brenda van Leeuwen

UITREIKING JOHAN KAART PRIJS AAN ALEX KLAASEN

 

Uitreiking prijs aan Alex Klaasen

21 juni 2016

Op 20 juni 2016 is in het DeLaMar Theater in Amsterdam de Johan Kaart Prijs uitgereikt aan Alex Klaasen. Hij mocht de prijs ontvangen uit handen van André van Duin. Brigitte Kaandorp, Rop Verheijen, Tina de Bruin en de theaterformatie Zazi traden voor Alex op. Simone Kleinsma, de winnares van vorig jaar, sprak Alex toe middels een videoboodschap.

Lees verder

JOHAN KAART PRIJS VOOR ALEX KLAASEN

Alex Klaasen

18 mei 2016

Alex Klaasen ontvangt de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2015/2016. De uitreiking van de prijs vindt plaats op maandagmiddag 20 juni 2016 tussen 16.00 en 17.00 uur in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Alex Klaasen ontvangt de prijs tijdens een feestelijke bijeenkomst met verrassende optredens.

Foto © Jacqueline de Haas

Lees verder

NIEUWE SAMENSTELLING JURY EN BESTUUR

28 december 2015

In het najaar van 2015 zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in de manier waarop de Johan Kaart Prijs is georganiseerd.

Niet alleen heeft Charles Droste (directeur van Theater Amphion in Doetinchem) het juryvoorzitterschap overgenomen van Jan Gras, ook staat de prijs nu onder leiding van een bestuur, bestaande uit Edwin van Balken (directeur van het DeLaMar Theater in Amsterdam), Matthijs Bongertman (directeur van Senf Theaterpartners) en Lex Passchier (scenarioschrijver en theatermaker).

SIMONE KLEINSMA KRIJGT JOHAN KAART PRIJS

Simone Kleinsma

4 mei 2015

Simone Kleinsma heeft dit jaar de Johan Kaart Prijs gewonnen. De actrice kreeg de in de theaterwereld prestigieuze onderscheiding voor haar rol in de musical 'Moeder, ik wil bij de revue'.

Foto © Daniel Kroll Fotografie

Lees verder

HUUB STAPEL ONTVANGT JOHAN KAART PRIJS

23 april 2014

Huub Stapel krijgt dit jaar de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2013/2014. Op 16 juni wordt hem in het DeLaMar Theater in Amsterdam de prijs uitgereikt.

Lees verder

COR BAKKER EN FRANK HOUTAPPELS IN JURY JOHAN KAART PRIJS

12 juli 2013

Cor Bakker en Frank Houtappels zijn als juryleden toegetreden tot de jury van de Johan Kaart Prijs. Lex Passchier heeft na zeven jaar afscheid genomen.

PAUL GROOT ONTVANGT 26E JOHAN KAART PRIJS

7 juli 2013

Op 1 juli 2013 is de 26e Johan Kaart Prijs uitgereikt aan Paul Groot. Hij ontving de prijs uit handen van Owen Schumacher en werd verrast door een aantal optredens en door een videoboodschap van Tineke Schouten. De presentatie was in handen van Sanne Wallis de Vries.

PAUL GROOT WINNAAR JOHAN KAART PRIJS 2012/2013

9 mei 2013

De Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2012/2013 is door de jury toegekend aan Paul Groot. Op maandagmiddag 1 juli zal hij tijdens een feestelijke bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam de prijs in ontvangst nemen. 

UITREIKING JOHAN KAART PRIJS AAN TINEKE SCHOUTEN

12 juni 2012

Op 10 juni 2012 is de 25e Johan Kaart Prijs uitgereikt aan Tineke Schouten. Ze ontving de prijs uit handen van Jochem Myjer en werd verrast door een optreden van Paul Groot, Sanne Wallis de Vries en Martin van Dijk en door een videoboodschap van Jon van Eerd. De presentatie was in handen van Brigitte Kaandorp. 

JOHAN KAART PRIJS 2011/2012 NAAR TINEKE SCHOUTEN

7 mei 2012

De Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2011/2012 zal op 10 juni 2012 uitgereikt worden aan Tineke Schouten, tijdens een feestelijke bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

JON VAN EERD WINNAAR JOHAN KAART PRIJS 2010/2011

7 oktober 2011

De Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2010/2011 is toegekend aan acteur Jon van Eerd. Hij zal op 30 oktober a.s. de prijs in ontvangst nemen tijdens een speciale bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 

GENOMINEERDEN JOHAN KAART PRIJS 2011 BEKENDGEMAAKT

De genomineerden voor de Johan Kaart Prijs 2011 zijn door de jury bekendgemaakt. Jon van Eerd, Huub Stapel en Haye van der Heyden maken kans de prijs dit najaar in ontvangst te mogen nemen.

UITREIKING JOHAN KAART PRIJS 2009/2010

Op dinsdag 23 november 2010 is de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2009/2010 uitgereikt aan actrice Loes Luca. Nadat ze samen met Peter Blok de voorstelling 'Doek!' had gespeeld, ontving Loes Luca de prijs in de foyer van Schouwburg De Meerse in Hoofddorp uit handen van Tjitske Reidinga, die de prijs vorig jaar won.

LOES LUCA WINT JOHAN KAART PRIJS 2009/2010

De Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2009/2010 is toegekend aan Loes Luca. Op 23 november zal zij in de vernieuwde Schouwburg De Meerse in Hoofddorp, na afloop van de voorstelling 'Doek', de prijs ontvangen uit handen van de winnares van vorig jaar: Tjitske Reidinga. 

GENOMINEERDEN JOHAN KAART PRIJS 2010

De genomineerden voor de Johan Kaart Prijs 2010 zijn door de jury bekendgemaakt. Toneelgroep Het Volk, Loes Luca en Joep Onderdelinden maken kans de prijs dit najaar in ontvangst te mogen nemen.

UITREIKING JOHAN KAART PRIJS 2008/2009

Op dinsdag 9 februari 2010 is in De Meerse op Lokatie in Hoofddorp de Johan Kaart Prijs 2008/2009 uitgereikt aan Tjitske Reidinga. Ze ontving de prijs uit handen van de winnaar van vorig jaar: Kees Hulst.

TJITSKE REIDINGA WINNARES JOHAN KAART PRIJS 2008/2009

Tjitske Reidinga is door de jury uitgeroepen tot winnares van de Johan Kaart Prijs 2008/2009. De uitreiking zal plaatsvinden op dinsdag 9 februari 2010 in De Meerse op Lokatie in Hoofddorp, na afloop van de voorstelling 'Truckstop', waarin Reidinga een rol vertolkt.

GENOMINEERDEN JOHAN KAART PRIJS 2008/2009

De jury heeft de genomineerden voor de Johan Kaart Prijs 2008/2009 bekend gemaakt. Tjitske Reidinga, Ton Kas en Alex Klaassen maken kans de prijs in oktober van dit jaar in ontvangst te nemen.

KEES HULST WINNAAR JOHAN KAART PRIJS 2007/2008

De Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2007/2008 is toegekend aan acteur Kees Hulst. Op maandag 29 september 2008 heeft hij na afloop van de voorstelling 'Wuivend graan' in de Leidse Schouwburg, de prijs uitgereikt gekregen door Leny Breederveld, de winnares van 2007.

JOHAN KAART PRIJS 2008

Na de uitreiking van de Johan Kaart Prijs 2007 aan Leny Breederveld, is de jury momenteel druk in overleg over wie de Johan Kaart Prijs 2008 mag ontvangen.

Zodra daar meer over bekend is, zal er op deze plaats melding van worden gemaakt.

UITREIKING JOHAN KAART PRIJS 2007

Op zaterdag 8 december a.s. zal in Schouwburg De Meerse te Hoofddorp, na afloop van de voorstelling 'Bloedband' van Orkater, de Johan Kaart Prijs 2007 uitgereikt worden aan actrice Leny Breederveld.

JOHAN KAART PRIJS SEIZOEN 2006/2007

Inmiddels heeft de jury haar keuze bepaald voor het toekennen van de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2006/2007. Binnenkort zal bekend gemaakt worden waar en aan wie de prijs zal worden uitgereikt.